Tadhal Rìoghail, Caol Loch Aillse
Caol Loch Aillse
cala
brataichean
Royal Visit, Kyle of Lochalsh

rìoghalachd; Diùc York; Ban-Diùc York; Caol Loch Aillse; cala; brataichean

Duncan Macpherson (photographs)

Ràinig an Diùc agus Ban-Diùc Iorc Caol Loch Aillse ann an trèana, agus an uairsin chaidh iad tarsainn air bàta motar gu sgoth leis a' Cheannard Kitson, R.N. Chaidh iad air tìr aig Caol Acain agus shiubhail iad gu Caisteal Dùn Bheagain. Dh'fhosgail an Diùc agus a' Bhan-Diùc ostail nam balach ann am Port Rìgh gu h-oifigeil fhad 's a bha iad ann, agus thadhail iad air Port nan Long airson diofar sheallaidhean fhaighinn air gnìomhachas an fhighe.<br /> <br /> Phòs an Diùc agus a' Bhan-Diùc (ris an canadh iad a' Bhean-uasal Ealasaid Bowes-Lyon an toiseach) ann an 1923. Chaidh an Diùc a chrùnadh mar Rìgh Deòrsa VI ann an 1937 agus 's e a' Bhan-rìgh Ealasaid a chanaiste ris a' Bhan-Diùc. An dèidh bàs an Rìgh Deòrsa ann an 1952, dh'aithnichear i mar Màthair na Ban-rìgh gus na bhàsaich i aig aois 101 ann an 2002 <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a><br /> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>