Am Banca Malairteach, Caol Loch Aillse
Caol Loch Aillse
Caol Loch Aillse
banca
Commercial Bank, Kyle of Lochalsh

Banca na Malairt; Caol Loch Aillse; banca

Duncan Macpherson (photographs)

Chaidh Banca na Malairt anns a' Chaol a thogail ann an 1896. 'S ann le Banca Rìoghail na h-Alba a tha e an-diugh. Tha gach taobh dhen togalach eadar-dhealaichte le uinneagan bogha croma air aon oisean, agus tùr le mullach biorach os an cionn. Tha Mgr Hossack, a bha na mhanaidsear aig an àm, ri aghaidh na deilbh. Bha e dèidheil air eachdraidh ionadail agus bhiodh e a' cur chùisean air dòigh mar thaisbeanaidhean de bhathar às an sgìre fhèin. B' esan fear de na daoine a stèidhich Tàmh nan Saighdear aig àm a' Chiad Chogaidh, àite a bha air a ruith leis an Red Cross ann an Talla an Airm anns a' Chaol. Bha e na shìth-bhreitheamh, na phrobhaist, na Stiùiriche Sgoil Shàbaid agus na bhall ann an iomadh buidheann eile <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>