Eaglais de dh'iarann preasach
Gleann Eilg
INBHIR NIS: Gleann Eilg
eaglaisean
Corrugated iron church

eaglaisean

Duncan Macpherson (photographs)

Seo eisimpleir de dh'eaglais air a dèanamh de dh'iarann preasach mar a chaidh a thogail airson An Eaglais Shaor Aonaichte mu 1910. Bha trioblaid aig An Eaglais Shaoir Aonaichte air feadh na dùthcha ann a bhith a' faighinn eaglais is mansa anns na parraistean far an d'fhuair An Eaglais Shaor na togalaichean. Cheannaich an Eaglais Shaor Aonaichte eaglaisean de dh' iarann preasach ro-chumte, a gheibheadh iad air a chur ri chèile ann an ùine ghoirid, o R. R. Speirs ann an Glaschu. Bha a' chompanaidh seo a' dèanamh thogalaichean mar seo gu sònraichte, is rinn iad mu 75 a chaidh a chleachdadh mar eaglaisean eadar 1908 is 1914. Tha sinn a' smaoineachadh gur ann anns A' Phloc a bha an tè seo <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>