Rathad don a' Phloc, Caol
Caol Loch Aillse
taighean
baidhsagal
Road to Plockton, Kyle

baile beag; taighean; baidhsagal

Duncan Macpherson (photographs)

Dh'fhàs baile beag Caol Loch Aillse gu luath à grunnan thaighean nuair a thàinig an rathad-iarainn ann an 1897. Chaidh taighean a thogail air a' chnoc chreagach pìos air falbh bhon phrìomh phàirt den bhaile far an robh cidhe a' bhàt'-aiseig agus an stèisean. Bha an rathad aig an aghaidh den dealbh gun teàrr air, na aon rathad a-mach à Caol Loch Aillse do na coimhearsnachdan air an oirthir agus Am Ploc a bharrachd air a' ceangail suas leis na rathaidean a' dol gu tuath agus gu an ear. Cha mhor nach fhaicear seada nan einnsean a tha faisg air an drochaid thar an rathad-iarainn fada chun a làimh chlì anns an dealbh, a chaidh a thogail gu follaiseach air latha blàth a chionn 's gu bheil na h-uinneagan air 'Victoria' fosgailte agus tha ceap sràibh air an duine a tha na sheasamh anns a' ghàradh <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>