Caisteal Eilean Donnain, a' coimhead gu tuath
An Dòrnaidh
Eilean Donan Castle looking north

caistealan; lochan

Duncan Macpherson (photographs)

Tha an t-sealladh seo de Chaisteal Eilean Donain, a bh'air ath-thogail as ùr, o Loch Aillse, leis An t-Eilean Sgìtheanach anns a' chùl. Dh'fhaodadh gun robh daoine a' fuireach air an eilean beag cho fad air ais ris an 3mh linn, ach chaidh an caisteal a thogail anns an 13mh linn. Bha e aig Clann MhicRath airson 400 bliadhna, ach sgrios arm muireil an riaghaltais e ann an 1719, nuair a bha saighdearan Spàinnteach is Seumasach ann. Chaidh an caisteal a th'ann an-diugh ath-thogail on tobhta le Fo-cheannard Còirneal MacRath-Gilstrap, is chaidh a chrìochnachadh ann an 1932. Tha barrachd dealbhan air a thogail den chaisteal seo na caisteal eile ann an Alba, cha mhòr <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>