Caisteal Dùn Bheagain
Dùn Bheagan
INBHIR NIS: Diùirinis
càraichean
Dunvegan Castle

caistealan; càraichean

Duncan Macpherson (photographs)

Tha Caisteal Dùn Bheagain suidhichte air rubha creagach ann an Loch Dùn Bheagain, anns An Eilean Sgitheanach. 'S e dachaigh Clann MhicLeòid a th'air a bhith ann on 13mh linn, ged is ann ann an 1439 a bha iad air ainmeachadh mar 'à Dùn Bheagain' ann an sgrìobhainn oifigeil an toiseach. Thathar a' smaoineachadh gu bheil an t-aon theaghlach air a bhith anns a' chaisteal on uairsin, nas fhaide na caisteal Albannach sam bith eile. Tha pàirtean den chaisteal on 13mh linn, an daingneach is sloc on 14mh linn, is pàirtean eile on t-18mh linn. Anns na bliadhnaichean o sin, thathar air sgreabhag a chuir air an togalach gu lèir is air barrabhallan a chuir air. 'S e aon de na prìomh àitean far am bith luchd-turais a' tadhal anns An Eilean Sgitheanach an-diugh, le sean chuimhneachain nan cinneadh anns na seòmraichean poblach. Tha an dealbh seo a' sealltainn càireadhan a bhith air a dhèanamh aig an doras aghaidh, le càr no bhan den t-àm ri thaobh <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>