Luchd-obrach Oifis a' Phuist, Caol Loch Aillse
Caol Loch Aillse
luchd-obrach
Caol Loch Aillse
Post Office Staff, Kyle of Lochalsh

oifis a' phuist; luchd-obrach; Caol Loch Aillse

Duncan Macpherson (photographs)

Anns an leabhar 'Gateway to Skye', a sgrìobh e greis an dèidh dhan dealbh seo a bhith air a togail, thuirt Donnchadh Mac a' Phearsain gur e "part of a somewhat pretentious building which also housed the offices of the Bank of Scotland" a bh'ann an Oifis a' Phuist.<br /> <br /> Bha e aig ceann na Prìomh Shràid, faisg air bùithtean a' bhaile is air an t-slighe chun a' chidhe is chun an stèisein. Chaidh oifis a' phuist a thogail nuair a chaidh Caol Loch Aillse a leudachadh nuair a thàinig an rèile ann an 1897 is bha e gu sònraichte trang san t-samhradh nuair a bha mòran luchd-turais san sgìre.<br /> <br /> Sgrìobh Mac a' Phearsain, "The postmaster, Mr Ewen Macdonald, was youthful and energetic. His staff consisted of a bevy of bright young women, some with dark hair and others blessed with auburn, copper-coloured or flaming red locks. Who would not have been a postmaster? Is it any wonder that the Post Office was known locally as 'The Harem'" <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>