Leac-uaghach Niall Fionnlaigh MacMhathain, Cladh a' Chlachan Aillseach
An Clachan Aillseach
dotair
Gàidheal
An Dòrnaidh
Gravestone of Neil Finlay Matheson, Kirkton Graveyard, Lochalsh

1930an

leac-uaghach; carragh-cuimhne; Niall MacMhathain; Fearchar MacMhathain; dotair; Gàidheal; An Dòrnaidh

Duncan Macpherson (photographs)

Tha an leac-uaghach seo ri taobh leac Fhearchair MhicMhathain a bha na dhotair ainmeil ann an Lunnain ach a rugadh ann an Dòrnaidh. B' e Niall Fionnlagh MacMhathain an t-ogha aige agus chaochail e mar a tha an leac-uaghach ag ràdh nuair a thuit e far each. Ged a dh'fhuirich agus a dh'obraich e fad a bheatha ann an Lunnain, tha e coltach gun do chùm a sheanair na ceanglaichean aige ris an dachaigh agus an teaghlach agus chaidh e a chomharrachadh mar Cheannard Comann Gàidhlig Lunnain ann an 1896. B' e Niall am mac aig an Dotair Fearchar MacMhathain agus a bhean, Maud. Chaidh na h-ainmean aca a chur ris an lic na b' fhaide air adhart: Dr Farquhar MacKenzie Matheson of Harrow. Died 21 January 1937 aged 63 years. Loved by all who knew him. Bheir esan cadal do fhear a' charaid, Psalm CXXV11 2 and also In everloving memory of his wife Maud Madeline Matheson. Died London 30 March 1942 <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>