Ealaghol, An t-Eilean Sgitheanach
Ealaghol
sgoiltean
Coir' Uisge
Elgol, Isle of Skye

Ealaghol; Cuiltheann; sgoiltean; Coir' Uisge

Duncan Macpherson (photographs)

'S e baile beag stèidhichte air iasgach is croitearachd air taobh siar An Eilein Sgitheanaich a th' ann an Ealaghol. Air cladach Loch Sgàbhaig, le seallaidhean iongantach den Chuiltheann, tha e air a bhith mòr-chòrdte le luchd-turais o chionn fhada, le cuairtean ann am bàtaichean gu Loch Coir' Uisge is na eileanan beaga, Canaigh, Rùm is Sòdhaigh. Le leathad cas ag èirigh gu meadhan a' bhaile is stuth air a thoirt a-steach air bàta, bha an sgoil (san dealbh) air a togail air a' chladach - deagh shuidheachadh a chum mac-meanmna na cloinne a bhrosnachadh <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>