Balach ri taobh aibhne
Ciseorn
A' Chomraich
Boy by a river

ROS: Loch Carrann

Niall Maca'Phearsain; abhainn; drochaid; Bealach na Bà; A' Chomraich

Duncan Macpherson (photographs)

Tha e gu math cinnteach gur e Niall Mac a' Phearsain, mac an dealbhadair, Donnchadh, a tha na sheasamh le a ghàirdeanan paisgte air taobh chlì na drochaid. Bhiodh e tric a' dol còmhla ri athair air cuairtean is turasan baidhsagal san sgìre mu Chaol Loch Aillse, le camara nan cois. 'S dòcha gun deach an dealbh seo a thogail beagan ro Bhealach na Bà, am bealach cas, lùbach ainmeil eadar a' Chomraich is Loch Carrann. Rugadh is thogadh Niall sa Chaol. Bhàsaich e ann an 1944, aig 24 bliadhna a dh'aois, le leòntan a fhuair e 's e ann an seirbheis aig Armlann Gunnachan an Airm ann an Kent <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>