Cidhe an Rathad-Iarainn, Caol Loch Aillse
Caol Loch Aillse
cairt-rèile
sanasachd
Railway Pier, Kyle of Lochalsh

rathad-iarainn; cidhe; malairt an èisg; cairt-rèile; sanasachd

Duncan Macpherson (photographs)

Le leasachadh an rathad-iarainn à Port an t-Sròim gu Caol Loch Aillse ann an 1897, dh'fhàs am baile gu luath gu bhith na phort trang air an taobh an Iar. Bha tòrr a' dol fad an t-siubhail tro shèasan an iasgaich aig an acarsaid 's an stèisean, le treànaichean sònraichte airson bathar a rachadh a dholaidh luath 's bhiodh cuairt timcheall cidhe an rathad-iarainn inntinneach an còmhnaidh do Dhonnachadh Mac a' Phearsain. Bha a' bhùth chungaidhean faisg air staran a' chladaich. Chaidh na làraich airson an stèisean, an gàradh-bathair, am frìth-reile agus seadaichean nan einnsean a spreadhadh às a' chreig 's chaidh àite a lorg cuideachd airson nan togalaichean co-cheangailte ri malairt an èisg. Tha an fheadhainn air an taobh siar den stèisean-rèile a' sealltainn shanasan airson White Horse Whisky, Bovril, Melrose Tea agus MacRae and Dick. 'S ann leis a' chompanaidh London Midland Scottish Railways a tha a' chairt-rèile fhada air an làimh dheis <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>