Am Ploc agus Loch Carrann
Am Ploc
Am Ploc
cnuic
Plockton and Loch Carron

loch; baile beag; Am Ploc; cnuic

Duncan Macpherson (photographs)

Chithear Am Ploc air làimh chlì an deilbh le Loch Carrann anns a' chùl agus an cnoc aithnichte Bad a' Chreamha nas fhaide air falbh. Chaidh Am Ploc a thogail mar bhaile beag ùr timicheall air 1794 le Morair Shìophairt. Chaidh am plana a leasachadh ann an 1801 nuair a chaidh an oighreachd a reic ris an Ridire Uisdean Innes a thug taighean seachad airson feadhainn de na tuathanaich aige a chaidh fhuadach, a rinn am beò-shlaint à iasgach agus togail bhàtaichean, seach nach robh mòran talamh-àiteachais ann. Tha Sruth a' Chamais a' toirt sìde bhlàth dhan sgìre agus tha am baile beag ainmeil airson nan craobhan pailm a bhios a' fàs ri taobh a' chladaich a bharrachd air an t-suidheachadh àlainn aige <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>