Cidhe an aiseig, Caol Loch Aillse
Caol Loch Aillse
cidhe
aiseag
Ferry jetty, Kyle of Lochalsh

carbadan; còmhdhail; càraichean; cidhe; aiseag

Duncan Macpherson (photographs)

Tha càraichean a' feitheamh air cidhe Chaol Loch Aillse airson a dhol air an aiseig dhan Eilean Sgitheanach. 'S e Landaulette Body tourer 6 siolandair le mullach fosgailte a tha sa chàr mhòr le àireamh clàraidh à Cumberland, RM6543, a tha ris an an aghaidh. Dh'fhaodadh gum buin e do mheadhan no deireadh nan 1920an. 'S e càr daor, leòmach a bha seo. Dh'fhaodadh gur e slige Daimler, Lagonda no Humber a tha cuideachd air a' chàr a tha a' coimhead taobh a' chamara agus, mar sin, 's dòcha gu robh an dà char le daoine beartach le ùine is airgead gu leòr airson tadhal air a' Ghàidhealtachd ann an cofhurtachd. 'S dòcha gur e fasgadh dhan fhear-obrach a bha a' cladhach ri taobh an rathaid a bha san teanta le na srianagan <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>