A' lionadh an aiseig, Caol Acain
Caol Àcain
Caisteal Maoil
càraichean
Loading the ferry, Kyleakin

aiseagan; còmhdhail; cidhichean; Caisteal Maoil; càraichean

Duncan Macpherson (photographs)

Bhon t-17mh linn co-dhiù 's e Caol Acain an t-àite bu trice a thigeadh daoine air tìr san Eilean Sgiathanach à tìr mor. 'Sna làithean-toisich de charbadan-einnsinn a' siubhal, cha b'urrainn ach aon charbad tighinn thairis air a' chaolas, ceangailte ri dhà no trì dhèilean fiodha, gu ruig na 1930an. Tha Caisteal Maoil, a chithear na sheasamh gu h-àrd an cùl an deilbh, cho aost' ris a' 15mh linn agus b'e seo daingneach Chlann 'ic Fhionghuin gus an t-17mh linn.<br /> <br /> 'S e seo am bàt'-aiseig an "Kyleakin", a chaidh a thogail ann an 1928. Chaidh i a dh'obair air slighe Chaol Readha - Gleann Eilg anns na 1950an. Thàinig i gu crìch an an 1959 nuair a chaidh a briseadh ann an stoirm ann am Bàgh An Àth Leathainn. <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>