Air an aiseag, Port an t-Sròim
Port an t-Sròim
loch
Loch Carrann
On the ferry, Strome Ferry

càraichean, aiseagan; loch; Loch Carrann

Duncan Macpherson (photographs)

Tha Port an t-Sròim air cladach a deas chaolas Loch Carrainn, is tha An Sròm a Tuath agus tobhta a chaisteil, a chìthear an seo sa chùlraon, air an taobh thall. Suas gu 1897 chrìochnaich an rèile à Inbhir Pheofharain aig Port an t-Sròim, 's bhiodh seirbheis aiseig a' coinneachadh nan trèanaichean. Bhiodh an t-aiseag a' dol a-null dhan t-Sròm a Tuath 's bha e uaireigin na cheangal chudthromach air an rathad bho Chaol Loch Aillse gu Achadh na Sìne, Inbhir Pheofharain agus Inbhir Nis. Nuair a thogadh rathad ann an 1970 air cladach a deas an locha, ri taobh loidhne na rèile, sguir an t-seirbheis aiseig agus sgrìobhte air soidhne a' bhaile a-nis tha "Stromeferry (No Ferry)".<br /> <br /> Nuair a chaidh rathad a' Chaoil a dhùnadh ann am maoimean-slèibhe 2012, ge-ta, chaidh an t-aiseag a chur ann a-rithist greiseag airson luchd-siubhail, gu h-àraid clann na sgoile, gan sàbhaladh bho astar mòr rathaid a h-uile latha. <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>