Còignear Pheathraichean Chinn Tàile
Cinn Tàile
loch
taigh
The Five Sisters of Kintail

beanntan; loch; taigh

Duncan Macpherson (photographs)

Canar an Còignear Pheathraichean ri na mullaichean a chìthear an seo bho thaobh eile Loch Dubhthaich. A rèir beul-aithris thàinig dà phrionnsa Eireannach air tìr ann an stoirm agus thuit iad ann an gaol le dithis de sheachd nigheanan Rìgh Chinn Tàile. Air dhaibh gealltainn gun cuireadh iad an còignear bhràithrean air tòir nam peathraichean eile, phòs an dà phrionnsa an dà bhan phrionnsa a b' òige agus thill iad a dh'Èirinn. Dh'fhuirich an coignear pheathraichean eile gu dìomhain, agus mu dheireadh dh'iarr iad air Draoidh Glas Choire Dhunnaid an fhaire aca a leudachadh seachad air fad am beathannan fhèin agus mar sin rinn e beanntan dhiubh <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>