Teatha san lios, Gleann Chuidheil
Caol Loch Aillse
Donnchadh Mac a' Phearsain
Dalby Peters
Tea in the garden, Glenquithel

liosan; Gleann Chuidheil; Màiri Nic a' Phearsain; Donnchadh Mac a' Phearsain; Dalby Peters

Duncan Macpherson (photographs)

Anns an leabhar 'Where I Belong', tha Donnchadh Mac a' Phearsain ag innse mun chuid seo dhen lios aig Gleann Chuidheil, an dachaigh aige ann an Caol Loch Aillse. "From my hill-top, as I sit on a grassy plateau beneath a sheltering pine-tree, I can feast my eyes on the Cuillins gleaming in the morning sunshine." An seo tha e fhèin agus Màiri, an nighean aige, a' cèilidh air caraidean. Chaidh an dealbh seo a thogail le Mgr Dalby Peters. Ach tha dealbh eile ann a thog Mac a' Phearsain fhèin. Bhiodh Mgr Peters agus a bhean a' tadhal na sgìre gach bliadhna agus bha iad air fàs glè eòlach air teaghlach Mhic a' Phearsain <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>