Taigh Bhaile MhicAra
Baile Mac Ara
MacMhathain
Urras Nàiseanta na h-Alba
Balmacara House

an Ridire Daniel Hamilton; Baile MacAra; MacMhathain; Urras Nàiseanta na h-Alba

Duncan Macpherson (photographs)

Ann an 1801, cheannaich an Ridire Ùisdean Innes na tha aithnichte a-nis mar Oighreachd Loch Aillse agus thog e Taigh Bhaile Mhic Ara air cladaichean Loch Aillse agus tha e ann an dealbh shònraichte le Uilleam Daniel bho 1819. Cheannaich sn Ridire Alexander MacMhathain an oighreachd ann am meadhan an 19mh linn agus dh'fhuirich e ann an Taigh Bhaile MhicAra fhad 's a bha e a' togail Caisteal Dhùn Creige a bhiodh na phrìomh àite-còmhnaidh dha. Ann an 1918, cheannaich an Ridire Daniel agus Mairead Hamilton Baile MacAra agus thàinig iad a dh'fhuireach an sin fad an t-siubhail ann an 1925. Thathar air na togalaichean a leudachadh thar nam bliadhnaichean le taigh-nigheachain, stàball agus sabhal air an atharrachadh a bhith na gharaids le rùm-coinneimh os a chionn agus togalaichean eile anns an robh àitichean-fuirich do mhanaidsear an tuathanais, luchd-obrach agus gàirneilear. Chaidh Taigh Bhaile MhicAra a thoirt seachad mar phàirt de oighreachd Loch Aillse anns a bheil 8770 acair, do Urras Nàiseanta na h-Alba a ghabh e thairis gu foirmeil ann an 1947 <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>