An Cuiltheann
An Droighneach
Druim a' Bhinnein
The Cuillin

An Cuiltheann

An Cuilthionn; An Cuiltheann; beanntan; Sgurr Alasdair; Druim a' Bhinnein

Duncan Macpherson (photographs)

Thog Donnchadh Mac a' Phearsain an dealbh àlainn seo den Chuiltheann a' coimhead dhan deas o rathad Dùn Bheagain. Chithear beagan de stùcan Ghlamaig air an taobh chlì. Dhan deas, tha Druim a' Bhinnein le Sgurr nan Gillean, a chaidh a shreap an toiseach ann an 1836 a rèir chlàran, is leathad fada Bruaich na Frìthe. Tha an Cuiltheann Dubh a' togail ainm on chreig dhorch 'gabbro'. Tha fichead beinn Munro sa Chuiltheann Dubh, nam measg a' Bhinnean Do-ruigsinneach (Sgurr Laghain), Sgurr Dearg is Sgurr Alasdair. Tha luchd-tadhail às gach ceàrn den t-saoghail a' tighinn ann gus an sreap no dìreach gus am faicinn <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>