Loch Coire Uisg', An t-Eilean Sgitheanach
Loch Coir' Uisge
Coire Uisg'
An Cuiltheann
Loch Coruisk, Isle of Skye

loch; Coire Uisg'; An Cuiltheann; beanntan; An t-Eilean Sgitheanach

Duncan Macpherson (photographs)

'S e uisge bagarrach a tha gu tric dorcha a th' ann an Loch Coire Uisg', a tha aig cridhe A' Chuilthinn agus 's cinnteach gun deach a chruthachadh bho chionn còrr 's 280,000 bliadhna le gluasad deighe. 'S cinnteach gu bheil Loch Coire Uisg', 'The Cauldron of Water', a chaidh a pheantadh le Turner agus a sgrìobhadh mu dheidhinn leis an Ridire Walter Scott, an coire as ainmeile ann am Breatainn. 'S ann air bàta à Ealaghol a tha an dòigh as fhasa airson luchd-turais fhaighinn thuige mur a bi iad comasach no deònach na mìltean bhon rathad as fhaisge. Bidh tursan a' dol thar Loch Scàbhaig gu cidhe beag agus às an sin tha frith-rathad a' dol tarsainn air oir creige a tha air briseadh a bhios a' sgaradh an loch bhon a' mhuir <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>