Còignear Pheathraichean Chinn Tàile
Feàrn na Leitir
uirsgeulan
Loch Dubhthaich
Five Sisters of Kintail

beanntan; Còignear Pheathraichean Chinn t-Sàile; lochan; uirsgeulan; Loch Dubhthaich

Duncan Macpherson (photographs)

'S e Còignear Pheathraichean Chinn Tàile a chanas iad ris na binnean os cionn Gleann Seile. Tha uirsgeul ag innse mar a thàinig dà Phrìonnsa Eireannach air tìr ann an stoirm agus mar a thuit iad ann an gaol le dithis de na seachdnar nigheanan a bh' aig Rìgh Chinn Tàile. Phòs an dà phrionnsa an dithis nighean a b' òige agus thill iad a dh'Eirinn, an dèidh dhaibh gealltainn gun cuireadh iad an còignear bhràithrean a-nall à Eirinn ach am pòsadh iad an còignear pheathraichean. Dh' fhuirich na còignear pheathraichean ach cha tàinig na fir eile. Dh'iarr iad air Draoidh Liath Choire Dhunnaid dèanamh cinnteach gum biodh iad a' feitheamh na b'fhaide, fiù 's an dèidh am bàis agus mar sin dh'atharraich e na coig pheathraichean 'nam beanntan. Tha na beanntan ag èirigh os cionn Gleann Seile aig ceann Loch Dubhthaich. Thathas den bheachd gun deach an dealbh a thogail à taobh Leitir Feàrna <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>