Carragh-cuimhne A' Phluic
Am Ploc
An Cogadh Mòr
An Dara Cogadh
Plockton War Memorial

carragh-cuimhne ; Am Ploc; eaglais a-muigh; Eaglais Shaor; An Cogadh Mòr; An Dara Cogadh

Duncan Macpherson (photographs)

Tha carragh-cuimhne A' Phluic faisg air a' phrìomh rathad a-steach dhan bhaile, a' coimhead thar an Oibe. Tha e air a dèanamh à clach-ghràin agus tha crois Cheilteach air a' mhullach. Tha ainm nam 20 duine a bhàsaich anns a' Chiad Chogadh air an snaidheadh air an aghaidh agus ainmean ochdnar a bhàsaich anns an Dàrna Cogadh air a' bhonn. Ris a' chùl, air an làimh dheis, tha an eaglais gun dìon far am biodh an Eaglais Shaor ùr a' coinneachadh an dèidh a' Bhrisidh ann an Eaglais na h-Alba ann an 1843. Chaidh Eaglais Shaor a thogail anns a' Phloc ann an 1845 ach chaidh an eaglais gun dìon a chumail agus chaidh a cleachdadh bho àm gu àm airson sheirbheisean agus fiù airson banais ann an 1999. Tha i a-nis fo chùram Urras Nàiseanta na h-Alba <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>