Carragh Cuimhne a' Chogaidh sa Phloc
Am Ploc
carraighean-cuimhne cogaidh
Plockton War Memorial

Duncan Macpherson (photographs)

Tha Carragh Cuimhne a' Chogaidh 'sa Phloc na seasamh faisg air a' phrìomh rathad a-steach dhan Phloc, os cionn an Oibe. Tha i air a dèanamh à clach-ghràine agus crois Cheilteach air a mullach. Tha ainm nam 20 duine a bhàsaich anns a' Chiad Chogadh air snaidheadh air a h-aghaidh agus ainmean 8 dhaoine a bhàsaich anns an Dàrna Cogadh air a clach-bhonn.<br /> <br /> Anns a' chùl, anns a' mheadhan tha an eaglais gun dìon far am biodh an Eaglais Shaor ùr a' coinneachadh an dèidh a' Bhrisidh Mhòir ann an Eaglais na h-Alba ann an 1843. Chaidh Eaglais shaor a thogail air a' Phloc ann an 1845 ach chaidh an eaglais gun dìon a chumail agus chaidh a chleachdadh bho àm gu àm airson sheirbheisean agus fiù airson banaisann an 1999. Tha i a-nis fo chùram Urras Nàiseanta na h-Alba <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>