Rathad an Stèisein, Caol Loch Aillse
Caol Loch Aillse
bùth-chungaidhean
Màiri Nic a' Phearsain
Caol Loch Aillse
Station Road, Kyle of Lochalsh

1930an

Rathad an Stèisein; stòradh; each is cairt; bùth-chungaidhean; Màiri Nic a' Phearsain; Caol Loch Aillse

Duncan Macpherson (photographs)

Mar a shaoileadh tu on ainm, bha Rathad an Stèisein a' ruith on stèisean chun a' chidhe far an robh aiseagan a' dol dhan Eilean Sgitheanach. Bha an rathad a' dol seachad air bùth-chungaidh Dhonnchaidh Mhic a' Phearsain aig an oisean eadar Rathad an Stèisein is a' Phrìomh Shràid. Bha a' bhùth-chungaidhean, a bha làn de leabhraichean, cuimhneachain, dealbhan is 'Pocket Tourist Guide' Mhic a' Phearsain, ann an deagh àite airson luchd-turais na sgìre.<br /> <br /> Bha ùidh mhòr aig Donnchadh Mac a' Phearsain anns na bha a' tachairt taobh a-muigh na bùth. Tha a nighean, Màiri, a' coimhead beagan gruamach san dealbh seo. 'S dòcha gur e Ailig MacFhionnlaigh à Earbasaig, baile beag taobh a-muigh a' Chaoil, a tha leis a' chairt. Chaidh an tanca ola a tha ri fhaicinn a thogail ann an 1930. Ghabhadh e 250,000 galan is bha an T.S.V. 'Lochness', a bha a' dol eadar Malaig, An Caol is Steòrnabhagh airson companaidh Mhic a' Bhruthainn, a' faighinn connadh às <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>