TSS Lochness
Caol Loch Aillse
bàtaichean-smùid
TSS Lochness

TSS Lochness

Lochness;Mac a' Bhruthainn; Caiptein MacArtair; bàtaichean-smùid

Duncan Macpherson (photographs)

Tha buidheann mhòr de luchd-siubhail air an TSS Lochness, a' feitheamh ri Caol Loch Aillse fhàgail. Chaidh an Lochness a thogail do chompanaidh aiseig Mhic a' Bhruthainn ann an 1929. Sheòl i air Disathairne Fèill Ghlaschu airson a' chiad uair, is ghabh i a-nall slighe Malaig - Caol Loch Aillse - Steòrnabhagh. Bha Caiptein MacArtair, air an robh iomadh duine eòlach, aig a stiùir, fear air a bheil am fear-dealbh a' cur gu robh e 'a handsome, upright Highlander, equally affable to the fishworker crossing steerage, and the more affluent visitor travelling first class'. Chaidh an Loch Nis a reic ann an 1955 ri Eadailtich, is an uairsin ann an 1958 ri Greugaich a thug 'Myrtidiotissa' oirre. Bha i anns na h-Eileanan Aegean mu dheireadh <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>