Bàt'-aiseig an Eilein Sgitheanaich agus Taigh-òsta Loch Aillse
Caol Loch Aillse
taigh-òsta
Caol Loch Aillse
Skye ferry and the Lochalsh Hotel

lamraig; bàt'-aiseig; taigh-òsta; Caol Loch Aillse

Duncan Macpherson (photographs)

Chaidh an lamraig air aghaidh na deilbh a chleachdadh le bàtaichean-aiseig beaga a' dol thairis gu Caol Acain air an Eilean Sgitheanach agus gu Gleann Eilge. Tha Caol Loch Aillse air a bhith na àite-seòlaidh bàt'-aiseig bhon an t-seachdamh linn deug ach b'ann nuair a chaidh an rathad-iarainn don Chaol a leasachadh ann an 1897 a dh'fhàs an trafaig a bha ga chleachdadh gu luath. Beag air bheag thàinig piseach air a' bhàt'-aiseig ach an gabhadh I barrachd charbadan ach fiu 's le clàr-tionndaidh 's rampaichean cha ghabhadh ach aon chàr a thoirt a-null aig an aon àm. B'ann leis a'chompanaidh LMS - London Midland Scottish Railway a bha taigh-òsta an stèisein, an rathad agus an lamraig ach chaidh an taigh-òsta a leasachadh agus ùrachadh fo shealbh eile 's dh'atharraich e ainm gu Taigh-Òsta Loch Aillse <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>