Eaglais Parraist a' Phluic
Am Ploc
togail eaglaisean
Plockton Parish Church

'S e 1954 Hillman Minx a tha sa chàr ri fhaicinn taobh a-muigh na h-eaglais.

Am Ploc; eaglaisean; Tòmas Telford; eaglaisean na Pàrlamaid; togail eaglaisean

Duncan Macpherson (photographs)

Dh'fhosgail Eaglais Parraist a' Phluic ann an 1827, tè de dh'eaglaisean 'Telford' no 'parliamentary'. Bha seo ri linn Achd Pàrlamaid a thug cead do choimiseanairean 40 eaglais a thogail agus cosgaisean aca de £1500 airson gach tè. B'e Tòmas Telford a' phrìomh neach dealbhachaidh agus an t-innleadair. Chaidh an talamh airson na h-eaglaise seo a thoirt seachad le Sir Ùisdean MacAonghais 's b'e a' chompanaidh-togail Iain MacDhaibhidh agus Tòmas MacPhàrlain. Bha 312 suidheachain innte an toiseach ach chaidh sin an àirde gu 500 agus Isaac Lillingston a' pàigheadh air a shon. Chaidh am mansa a reic agus an t-airgead a chur ri leasachadh na h-eaglaise.<br /> <br /> 'S e 1954 Hillman Minx a tha sa chàr ri fhaicinn taobh a-muigh na h-eaglais. <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>