Niall Mac a' Phearsain air Beinn na Caillich
Caol Àcain
bratach
Beinn na Caillich
Neil Macpherson on Beinn na Caillich

Niall maca' Phearsain; càrn; bratach; Beinn na Caillich; An t-Eilean Sgitheanach

Duncan Macpherson (photographs)

'S e The Cairn, Beinn-na-Caillich' an tiotal a th' air an dealbh seo. Tha coltas gur e Niall, mac an dealbhadair Donnchadh Mac a' Phearsain, a th' anns a' bhalach leis a' bhrataich, oir bha iad an còmhnaidh a' coiseachd còmhla mu Chaol Loch Aillse is anns An Eilean Sgitheanach. Tha barrachd air aon chnoc anns an sgìre air a bheil Beinn na Caillich, ach tha e coltach gur ann air an fhear os cionn Chaol Àcain san Eilean Sgitheanach, a tha 733m (2,396 troigh), a chaidh an dealbh seo a thogail. Rugadh is thogadh Niall anns A' Chaol. Bhàsaich e air a' 21mh dhen Chèitean 1944, aig 24 bliadhna a dh'aois, mar thoradh air leòntan a fhuair e aig 16mh Armlann Gunnachan an Airm ann an Kent <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>