Fèidh a' dol tarsainn air abhainn
Drochaid Sheile
Abhainn Sheile
Red Deer crossing a River

ROS: Gleann Seile

fèidh; abhainn; cnuic; Abhainn Sheile

Duncan Macpherson (photographs)

Ged a thathar ri lorg air feadh Alba 's ann sa Ghàidhealtachd as motha a tha de dh'fhèidh. An sin tha iad a' dol am meud, rud a tha na thrioblaid mhòr ann an cuid de sgìrean. Tha na h-àireamhan air fàs cho mòr air sgàth geamhraidhean blàth agus seach gu bheil nas lugha de dh'èildean air an sealg. Tha seo air buaidh a thoirt air milleadh bàrr agus choilltean, a bharrachd air àireamh nas motha (tha e air a ràdh) de thubaistean rathaid air an adhbharachadh leis na beathaichean mòra seo. Ann am miosan an t-samhraidh chithear fèidh shuas gu h-àrd air a' mhonadh far am bi iad ag ionaltradh ach anns a' gheamhradh bidh iad a' tighinn a-nuas gu na slèibhtean as ìsle, fàl an rathaid agus talamh croitearachd far a bheil e nas fhasa biadh a lorg. 'S dòcha gun deach an dealbh seo, leis na fèidh a' dol tarsainn Abhainn Sheile fo Chòig Peathraichean Chinn Tàile, a thogail faisg air Drochaid Sheile, tràth anns an t-samhradh le cabair nan damh fhathast a' fàs a-rithist an dèidh dhaibh an caitheamh anns a' Mhàrt <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>