An Cuilthionn, An t-Eilean Sgitheanach
Fearann an Lighiche
Fearann an Lighiche
Talaisgeir
The Cuillins, Skye

An Cuilthionn; beanntan; sneachd earraich; Fearann an Lighiche; Talaisgeir

Duncan Macpherson (photographs)

Bho ionad faisg air Fearann an Lighiche, air an rathad eadar Port nan Long agus Talaisgeir, a' coimhead gu deas, 's an sneachd ag aiteamh as t-earrach, tha Donnchadh Mac a' Phearsain air dealbh mìorbhaileach a thogail den Chuilthionn - an sreath bheanntan eireachdail anns an Eilean Sgitheanach. Bidh an Cuilthionn a' tàladh luchd coiseachd, luchd sreap agus luchd amharc bho air feadh an t-saoghail. Tha fichead Rothach (mullaichean os cionn 3000 troigh) anns a' Chuilthionn Dubh, nam measg Sgùrr nan Gillean òirdheirc (a' chiad dìreadh dhith air clàradh ann an 1836), Sgùrr Laghain (the Inaccessible Pinnacle), Sgùrr Dearg, agus Sgùrr Alasdair - mullaichean a chaidh an sreap, a chaidh an togail ann an dealbhan agus a chaidh an sìorrachadh ann am bàrdachd <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>