Baile Mhuilinn, A' Chomraich
Baile Mhuilinn
rathad
Milton, Applecross

ROS: A' Chomraich

Baile Mhuilinn; A' Chomraich; baile beag; rathad

Duncan Macpherson (photographs)

Tha Sraid a' Chladaich, a tha beagan eabarach, a' ruith bhon a' Chomraich don ath chlachan, Baile Mhuilinn. Tha Baile Mhuilinn deas air a' Chomraich fhàin 's bha cidhe beag ann far am b' urrainn do bhàtaichean a bhith air an ceangal. Tha an rathad singilte a' dol seachad air Baile Mhuilinn agus bidh e a' leantainn a' chladaich, anns a bheil bàghan beaga fasgach agus rubhachan creagach, agus a' dol tro choimhearsnachdan croitearachd agus iasgaich gu Toghsgaig aig ceann a deas leth-eilean na Comraich far am faicear an t-Eilean Sgitheanach thar a' Chaolais. Cha robh dòigh a-steach don sgìre fad linntean ach ann am bàta gus an deach rathad a thogail thar Bealach na Bà à Ciseorn. Bha an dìreadh cas gu 2053 troigh/625m a' ciallachadh nach robh e furasta faighinn thairis ann an droch shìde agus b' ann sna 1970an a chaidh rathad eile a thogail gu Sìldeag, tuath air a' Chomraich, a chaidh an sgìre fhosgladh barrachd <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>