Eas na Glòmaich
Cinn Tàile
Abhainn Eilcheig
Falls of Glomach

Eas na Glòmaich

Eas na Glòmaich; eas; Abhainn Eilcheig

Duncan Macpherson (photographs)

Chaidh Donnchadh Mac a' Phearsain gu Eas na Glòmaich iomadh uair, is tha iomradh aige ann an caibideil den leabhar aige, "Gateway to Skye". Thog e iomadh dealbh den eas, a tha a' tuiteam 144m a dh' Abhainn Eilcheig. Ged is fhada o bha e air a mheas mar an t-eas as àirde ann am Breatainn, tha Eas Chùl Àlainn ann an Cataibh nas àirde. Ach, nuair a tha tuil ann, tha barrachd uisge ann an Eas na Glòmaich, agus 's e sealladh iongantach a th'anns an eas a' ruith dhan bhealach. Tha an t-eas mu 22 mhìle an ear air Caol Loch Aillse, is gheibhear thuige air frith-rathad ri taobh Abhainn Eilcheig, fear de 'rathaidean nan cisteachan-laighe' air an robhas a' toirt nam marbh gu Clachan Dubhthaich airson tiodhlacadh Crìosdail. An dèidh sin, tha e nas dorra faighinn chun an eas, gu sònraichte nuair a tha an aimsir fliuch, is tha e ainmeil mar àite cunnartach <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>