Caisteal Dhùn Tuilm
Dùn Tuilm
Mogastad
Duntulm Castle

Caisteal Dhùn Tuilm

Dùn Tuilm; caistealan; Clann 'ic Leòid; Clann Dòmhnaill; Trondairnis; Mogastad

Duncan Macpherson (photographs)

Tha Caisteal Dhùn Tuilm air rubha os cionn Lùb Sgor an ceann a tuath Rubha Trondairnis anns an Eilean Sgiathanach. Bha daingneach bho Linn an Iarainn air an làrach seo mus deach an caisteal a thogail. 'S ann aig Clann 'ic Leòid agus aig Clann Dòmhnaill mu seach a bha e tro na bliadhnaichean gus mu dheireadh bha e na dhaingneach aig Clann Dòmhnaill mu 1539. Bha e ann an ionad sgoinneil agus furasta a dhìon le creagan mara air trì taobhan, ach mu 1730 chaidh clachan a thoirt às gus taigh ùr MhicDhòmhnaill a thogail ann am Mogastad. Bha an caisteal na chunnart, buailteach air tuiteam ùine mhòr an deidh sin agus 's ann bho chionn ghoirid a chaidh a dhèanamh sàbhailte a-rithist <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>