Caisteal Bheagram, Uibhist a Deas
Tobh Mòr
tobhtataichean
Uibhist a Deas
Caisteal Bheagram, South Uist

loch; beanntan; tobhtataichean; Uibhist a Deas

Duncan Macpherson (photographs)

Anns an leabhar 'Lure of the West', tha Donnchadh Mac a' Phearsain ag innse mu chuairt a ghabh e fhèin agus a bhean dha na h-Eileanan Siar. Thadhail iad ann an Leodhas, anns na Hearadh, ann an Uibhist, Beinn na Fadhla, Barraigh agus Èirisgeidh. Tha tobhta Caisteal Bheagram ann an Loch an Eilein ann an Uibhist a Deas. Chaidh an dealbh seo a thogail a' coimhead gu na beanntan gu deas agus an earra-dheas le Stulabhal air an làimh chlì, Triuirabheinn agus Beinn Choinnich air an làimh dheis. Stad teaghlach Mhic a' Phearsain ann an oifis a' phuist ann an Tobh Mòr mus do lean iad orra air a' chuairt dhen sgìre seachad air an loch agus air a' chaisteal. 'S e Caisteal Eilean Bheag Rum a tha aig Mac a' Phearsain air anns an leabhar. Agus fhuair e a-mach gum b' e "a place of refuge for Clan Ranald, to which, when pursued by enemies, he and his family had gone for protection" a bh' ann <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>