Taigh Inbhir Ìonaid
Inbhir Ìonaid
Sir Alasdair MacMhathain
Inverinate House

Taigh Inbhir Ìonaid

Inbhir Ionaid; Taigh Inbhir Ionaid; taighean mora; Sir Alasdair MacMhathain

Duncan Macpherson (photographs)

Thogadh Taigh Inbhir Ìonaid air cladach Loch Dubhthaich dhan Chaiptean Gerald Portman, ann an 1929. Ghabh e àite fear a chaidh ath-thogail ann an 1880 an dèidh teine ann an1864. Bha e uair aig Sir Alasdair MacMhathain, a bha na Bhall Pàrlamaid airson na sgìre eadar 1849 agus 1868. Rinn e fhortan tro mhalairt ri Sìona agus cheannaich e talamh agus togalaich ann an Loch Aillse nuair a thill e. Chaidh a' chiad taigh air an làraich a thogail ann an 1801 do Choinneach MacCoinnich.<br /> <br /> B' e bràthair athar do Shir Alasdair, Sir Seumas MacMhathain, fear dhen fheadhainn a stèidhich an companaidh malairt eadar-nàiseanta Jardine Matheson <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>