Harry Lauder agus an Caiptean MacArtair, Caol Loch Aillse
Caol Loch Aillse
Caol Loch Aillse
luchd-àbhachdais
Harry Lauder and Captain MacArthur, Kyle of Lochalsh

Harry Lauder; Caiptean MacArtair; S.S. Lochness; Caol Loch Aillse; luchd-àbhachdais

Duncan Macpherson (photographs)

Bhiodh Sir Harry Lauder (1870 - 1950), an seinneadair agus fear-àbhachdais, tric a' tadhal air Caol loch Aillse agus dh'fhàs e glè eòlach air a' Chaiptean MacArtair a bha na sgiobair air an S.S. Lochness eadar Mallaig, An Caol agus Steòrnabhagh bho1929. Bha iomadh sgeulachd aig a' chaiptean mun duine ainmeil seo. Chaidh an dealbh seo a thogail faisg air oisean a' chungadair far an robh a' bhùth aig Donnchadh Mac a' Phearsain. Chaidh a cleachdadh anns an leabhar 'Where I Belong' aig mac a' Phearsain . Tha e cuideachd ag innse ann an 'Gateway to Skye' gun do chum Harry Lauder consairt sa Chaol airson cuideachadh leis an talla ùir airson a' phobaill <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>