Sgurr Mòr, o Dhrochaid Bhaile Mac Ara
Baile Mac Ara
Baile Mac Ara
An Cogadh Mòr
Sgurr Mor, from Balmacara Bridge

beanntan; coilltean; Baile Mac Ara; An Cogadh Mòr

Duncan Macpherson (photographs)

Tha Baile Mac Ara a' coimhead thar Loch Aillse agus, ged a b' e àite beag a bh'ann an toiseach, tha an t-ainm a-nis air a chleachdadh airson na h-oighreachd a tha fo stiùir Urras Nàiseanta na h-Alba agus am baile. Tha iomadh sealbhadair air a bhith aig an oighreachd o 1801, cuid na bu choibhneile na cuid eile, ach cheannaich Sir Daniel is Bain-tighearna Hamilton e an dèidh a' chogaidh mhòir, is bha iadsan math dha-rìreabh don choimhearsnachd. Nuair a bhàsaich Bain-tighearna Hamilton, chaidh an oighreachd chun an Urrais, a cheannaich Taigh Loch Aillse a-rithist is leasaich iad gàradh coillteach a chaidh a chuir anns na 1800an le measgachadh de chraobhan dùthchasach is coimheach. 'S ann le Coimisean na Coilltearachd a bha am pàirt ìosal de Sgurr Mòr, a tha a' coimhead thar fearann an Urrais, is b'iad a chuir na craobhan an sin <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>