Turas gu Eas na Glòmaich
Cinn Tàile
cuairt
Eas Ghlomach
Expedition to the Falls of Glomach

abhainn; buidheann; cuairt; Eas Ghlomach

Duncan Macpherson (photographs)

Ghabh Donnachadh Mac a' Phearsain iomadh turas gu Easan Ghlomach, a' toirt cunntas air aon de na turais sin ann an caibideil anns an leabhar aige "Gateway to Skye". 'S iongantach mura deach an dealbh seo, còmhla ri tè den aon bhuidheann a' dol thairis air abhainn, a thogail aig an Abhainn Eilcheig. Thog Mac a' Phearsain iomadh dealbh den eas, nam measg, feadhainn leis a' chamara s ònraichte airson a bhith a' togail sheallaidhean. Tha an t-eas a' tuiteam 144m gus an Abhainn Eilcheig a choinneachadh 's ged a thathar ag ràdh gur e am fear as àirde ann am Breatainn, tha eas nas àirde ann an Cataibh. Ach, nuair a bhios tuil ann, tha barrachd uisge ann an Easan Ghlomach 's tha sealladh eibhiseach ann leis an uisge a' dòrtadh a-steach don sgàin. Tha na h-Easan mu 22 mhìle à Caol Loch Aillse 's ruigear iad air staran le pàirt dheth a' leantainn Abhainn Eilcheig, aon de 'rathaidean nam marbh' air am biodh daoine a' giùlan chuirp gu Clachan Dhubhthaich airson tiodhlacadh Criosdail. An dèidh sin tha e beagan nas dorra faighinn gu na h-Easan, gu h-àraidh nuair a bhios I fluich, 's gu dearbh tha iad ainmeil airson an t-suidheachaidh chunnartach anns a bheil iad <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>