Caol Acain, an t-Eilean Sgiathanach
Caol Àcain
Caisteal Maoil
uirsgeulan
Clann 'ic Fhionghuin
deilbh leudachail

1930an

bailtean beaga; caistealan; Caol Acain; Caisteal Maoil; uirsgeulan; Clann 'ic Fhionghuin; zoomable; deilbh leudachail

Duncan Macpherson (photographs)

Chaidh an dealbh seo de Chaol Acain a thogail a' coimhead dhan earra-dheas gu Caisteal Maoil agus beanntan Chinn Tàile fad as. Fhuair Caol Acainn an t-ainm ri linn gun do chuir Righ Haakon à Nirribhidh a chabhlach air acair a-seo anns an 13mh linn. Tha e coltach gu bheil tobhtaichean Chaisteal Maoil, a tha rim faicinn an-diugh nan seasamh air maol no rubha àrd, cho aosd ris an 15mh linn. B'e seo daingneach Chlann 'ic Fhionghuin chun an 17mh linn. A rèir beul-aithris thog bana-phrìonnsa Lochlannach a' chiad chaisteal a-seo anns an 10mh linn. B'e Saucy Mary a b'ainm dhi agus phòs i ceann-feadhna Chlann 'ic Fhionghuin. Tha e air aithris gun do chuir i slabhraidh tarsainn gu tìr mor agus thug i air na bàtaichean cìsean a phàigheadh gus an seòladh iad tron chaolas <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>