A' snàmh aig tràigh a' Phluic
Am Ploc
gàirnealarachd
Morair Shìophort
Caisteal Dhùn na Creige
deilbh leudachail

1930an; 1940an

Am Ploc; bailtean beaga; snàmh; caistealan; Sir Alasdair MacMhathain; craobhan; gàirnealarachd; Morair Shìophort; Caisteal Dhùn na Creige; zoomable; deilbh leudachail

Duncan Macpherson (photographs)

Chaidh an dealbh seo a thogail air a' chladach anns a' Phloc a' coimhead sìos Loch Carrann. Chaidh baile a' Phluic a dhealbh mar bhaile ùr mu 1794 don Mhorair Shìophort. Cheannaich Sir Ùisdean MacAonghais an oighreachd ann an 1808, agus fhuair e dachaighean a-seo do na daoine a chaidh a chur bho fhearann. B'e iasgach agus togail bhàtaichean an teachd-a-steach a bu mhotha a bh' aca. Ann an 1851 cheannaich Sir Alasdair MacMhathain Oighreachd Loch Aillse agus beagan bhliadhnaichean an dèidh sin thog e Caisteal Dhùn Creige a' coimhead thairis air a' bhàgh. Tha an caisteal a-mach à sealladh air an làimh dheis. Tha am Plòc ainmeil air sgàth cho math 's a tha an aimsir ri linn Sruth a' Ghuilf, a tha a' leigeil le craobhan-pailm fàs gu làidir ri taobh a' chladaich. 'S e Tomas Cload, an lus-eòlaiche agus sgrìobhadair gàirnlearachd a thug na craobhan-pailm a-steach don bhaile <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>