Caisteal Dùn Bheagain, an t-Eilean Sgiathanach
Dùn Bheagan
Clann 'ic Leòid
luchd-turais
deilbh leudachail

caistealan; Dùn Bheagan; Clann 'ic Leòid; luchd-turais; zoomable; deilbh leudachail

Duncan Macpherson (photographs)

Tha Caisteal Dùn Bheagain air rubha chreagach a' sìneadh a-mach ann an Loch Dùn Bheagain 'san Eilean Sgiathanach. Seo dachaigh Chlann 'ic Leòid bhon 13mh linn, ged nach b'ann gu 1439 a chaidh an ainmeachadh an toiseach 'à Dùn Bheagain' ann am pàipearan oifigeil. Thathas a' creidsinn gu bheil an t-aon teaghlach a' fuireach ann gun sguir bhon uairsin, nas fhaide na caisteal sam bith eile ann an Alba. Tha pàirtean den chaisteal cho aosd ris an 13mh linn, tha an tùr-gleidhidh agus am prìosan cho aosd ris an 14mh linn, agus pàirtean eile bhon 18mh linn. Bho chionn ghoirid chaidh morghan de chlachan beaga a chur air na ballaichean a-muigh agus mullach chaistealachd orra. Tha an caisteal a-nis a' tàladh moran luchd-turais air an Eilean Sgiathanach, agus cuimhneachain nan cinnidhean air thaisbeanadh 'sna rumannan luchd-turais. Anns an dealbh seo thathas a' càradh aodann na stairsniche air a bheulaibh agus càr no bhan an là sin ri a thaobh <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>