Caol Acain, an t-Eilean Sgiathanach
Caol Àcain
bailtean beaga
Caol Acain: Loch Aillse
Morair Chlann Dòmhnaill
deilbh leudachail

1930an; 1940an

bailtean beaga; Caol Acain: Loch Aillse; Morair Chlann Dòmhnaill; caistealan; zoomable; deilbh leudachail

Duncan Macpherson (photographs)

Chaidh an dealbh seo a thogail ann an Caol Acainn a' coimhead tarsainn air an Oib gu tìr-mòr. Fhuair Caol Acainn an t-ainm ri linn gun do chuir Righ Haakon à Nirribhidh a chabhlach air acair a-seo anns an 13mh linn. Anns an 19mh linn bha plana aig Morair Dòmhnallach baile breagha a thogail a-seo den ainm New Liverpool, ach cha tàinig seo gu buil. Chithear tobhtaichean Chaisteal Maoil ann an cùl an deilbh air an fhìor làimh dheis agus tha taigh-solais an Eilein Bhàin air an fhìor làimh chlì <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>