Am Ploc
Am Ploc
Morair Shìophort
Caisteal Dhùn na Creige
deilbh leudachail

Am Ploc

1920an; 1930an

Am Ploc; bailtean beaga; eaglaisean; Sir Alasdair MacMhathain; Morair Shìophort; Caisteal Dhùn na Creige; zoomable; deilbh leudachail

Duncan Macpherson (photographs)

Chaidh an dealbh seo dhen Phloc a thogail bho thaobh thall an Oibe, 's dòcha aig Creag nan Garadh. Chaidh baile a' Phluic a dhealbhadh mu 1794 don Mhorair Shìophort. Nuair fhuair Sir Ùisdean MacAonghais an oighreachd ann an 1808, fhuair e taighean a-seo do na daoine a chaidh an cur bhon fhearann aige. B'e iasgach agus togail bhàtaichean an teachd-a-steach a bu mhotha a bh' aca. Ann an 1851 cheannaich Sir Alasdair MacMhathain Oighreachd Loch Aillse agus beagan bhliadhnaichean an dèidh sin thog e Caisteal Dhùn na Creige a' coimhead thairis air a' bhàgh. Anns an dealbh 's e an sgoil an togalach as motha a th' air cùl nan taighean ris a' chladach. Air an fhìor làimh chlì tha an "Teampall Iarainn' (Tin) an seann Eaglais Aonaichte, a chaidh a leagail bhon uairsin <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>