An aiseag a' dèanamh air Caol Acainn san Eilean Sgitheanach
Caol Àcain
cnuic
caol
deilbh leudachail

aiseag; lochan; bailtean; Caol Acainn; cnuic; caol; zoomable; deilbh leudachail

Duncan Macpherson (photographs)

Tha seirbheis aiseig de sheòrsa air choireigin air a bhith eadar Caol Loch Aillse is An Eilean Sgitheanach on t-17mh linn co-dhiù, gus an deach Drochaid An Eilein Sgitheanaich a thogail ann an 1996. Cha robh anns a' Chaol ach àite-crosaidh gus an tàinig an rèile ann an 1897, is thàinig mòran a bharrachd de dhaoine dhan Chaol, a dh'fhuireach 's a thadhal, an dèidh sin. Anns na 1950an, bha na h-aiseagan a' dol eadar An Caol is Caol Acainn o 8:00m gu 8:45f eadar An Damhair is A' Ghiblean, is o 8:00m gu 9:45f eadar An Cèitean is An t-Sultain. Bha iad a' dol fad na bliadhna, ach Là na Sàbaid, is bha turas-tillidh le càr a' cosg 16 tasdan ann an 1956. 'S dòcha gur e an 'Lochnevis' am bàta-smùide a tha a' dol seachad, a' dèanamh air cidhe rèile A' Chaoil <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>