Caol Acainn is Eilean Bàn
Eilean Bàn
iacht
bailtean
deilbh leudachail

taighean-solais; eileanan; Eilean Bàn; iacht; bailtean; zoomable; deilbh leudachail

Duncan Macpherson (photographs)

Tha an dealbh seo, a chaidh a thogail air sgoth-long, a' coimhead dhan iar-thuath, tro Chaol Acainn, no Caol Haco, seachad air an taigh-solais air Eilean Bàn gu beanntan an Eilein Sgiathanaich. Chaidh an taigh-solais, le a thùr de 70 troighean a dh'àirde, a thogail ann an 1857 le breicichean is le clachan. Bha an dithis luchd-faire is na teaghlaichean aca ann an dà bhothan air an eilean, is bha a' chlann air an toirt ann am bàta dhan sgoil ann an Caol Acainn, a chithear air taobh chlì an deilbh. Bha an taigh-solais air a dhèanamh fèin-sheòlaidh ann an 1960.<br /> <br /> Chaidh an t-eilean agus na bothain an ceannach ann an 1963 le Gavin Maxwell, an sgrìobhadair is fear-eòlais nàdair. Bha sùil aige pàirc fiadh-bheathaichean a dhèanamh dheth, ach nuair a bhàsaich e beagan bhliadhnaichean an dèidh sin, cha tàinig na planaichean sin gu buil. Tha an t-eilean a-nis na bhun-taic do Dhrochaid an Eilein Sgiathanaich, agus 's ann le Urras, agus Born Free Foundation na luib, a tha e. Tha an t-Urras a' feuchainn ri àrainneachd an eilein a ghlèidheadh <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>