Aird Eilbh agus Dòrnaidh ron drochaid.
An Dòrnaidh
bàt'-aiseig
muir
deilbh leudachail

loch; taigh-òsta; bàt'-aiseig; muir; zoomable; deilbh leudachail

Duncan Macpherson (photographs)

'S iongantach mura deach an sealladh anns an dealbh seo a thogail à bàta air Loch Dubhthaich faisg air Caisteal Eilean Dhonain le Taigh-òsta Loch Dhubhthaich ri fhaicinn air an làimh chlì. Bha am fear-togail-dhealbh, Donnachadh Mac a' Phearsain, an cungadair às a' Chaol, a' coimhead tuath gu beul Loch Fada far an robh bàt'-aiseig a' ruith eadar Aird Eilbh agus Dòrnaidh, air an làimh dheis den dealbh. B' e 1939 a' bhliadhna mu dheireadh a bha am bàt'-aiseig a' seòladh gun stad eadar 8am gu 8pm, a' gabhail a-staigh Là na Sàbaid 's làithean saora cuideachd. Ach, chaidh drochaid a thogail 's chaidh a fosgladh gu h-oifigeil air an 10mh den Ghiblean 1940 a' ciallachadh nach biodh clàran-ama no droch shìde a' cur maill air duine a bha a' dol gu Loch Aillse. B' ann an1971 a chaidh stad a chur air a' bhàt'-aiseig a bha a' ceangal na sgìre ri Port an t-Sròim gu tuath agus an ear. Chaidh cìs a chur air Drochaid Dhòrnaidh airson a' chiad 6 bliadhna ach dh'fhalbh iad aig deireadh an dana cogaidh <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>