Obair leasachaidh air Caisteal Eilean Donnain
An Dòrnaidh
tobhtaichean
ath-thogail
deilbh leudachail

caisteal; tobhtaichean; ath-thogail; zoomable; deilbh leudachail

Duncan Macpherson (photographs)

'S e Dùn à Linn an Iarainn, is an uair sin prìosan an Naoimh Donain anns an t-7mh linn a bh'air làrach Chaisteal Eilean Donain, a chaidh a stèidheachadh anns an 13mh linn. 'S ann aig teaghlach MhicCoinnich a bha e gu tràth san t-17mh linn. Chaidh droch mhilleadh a dhèanamh air a' chaisteal ann an 1719, nuair a bha 50 Spàinnteach a bha a' toirt taic do na Seumasaich ann, is thug Cabhlach Bhreatainn ionnsaigh air.<br /> <br /> Thog teaghlach MhicRath-Gilstrap an caisteal às ùr, agus b'urrainn daoine fuireach ann ann an 1932. 'S e prìomh àite airson luchd-turais a th'ann an-diugh <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>