Gleann Eilg, Cuimhneachan-cogaidh
Gleann Eilg
muir
daoine
deilbh leudachail

cuimhneachain-cogaidh; muir; beanntan; daoine; zoomable; deilbh leudachail

Duncan Macpherson (photographs)

Chaidh an cuimhneachan seo, a tha deas air baile Ghleann Eilg, air cladach Bàgh Ghleann Eilg agus An t-Eilean Sgitheanach ris a' chùl, a chur air bhonn le Bean Uasal Scott, a b'àbhaist a bhith ann an Eilean Riabhach. Chaidh a choisrigeadh air an 23mh dhen Dàmhair 1920, is chaidh fhosgladh le Sir Harmood Banner, Ball-pàrlamaid na sgìre, is a' Bhean Uasal Banner. <br /> <br /> Tha trì ìomhaighean air an snaigheadh ann an umha air a' charragh-cuimhne - aingeal a' riochdachadh Buaidh, saighdear a' riochdachadh Fois agus boireannach a' riochdachadh Daonnachd. Am measg chomharraidhean eile ann tha druma air tilgeil air falbh, crùn agus calman. Chaidh a' chlach a shnaigheadh le Louis Reid Deuchars (1870 - 1917) a bha ag obair aig an ailtire Sir Raibeart Stodart Lorimer (1864 - 1929). Am measg nam 20 ainmean air an liostadh air a' charragh tha an t-ainm den Mhàidsear Valentine Fleming, athair aig Ian Fleming, an t-ùghdar agus am fear a chruthaich James Bond. <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>