Eas na Glòmaich
Cinn Tàile
Eas na Glòmaich
deilbh leudachail

Eas na Glòmaich

easan; Eas na Glòmaich; zoomable; deilbh leudachail

Duncan Macpherson (photographs)

Rinn Donnchadh Mac a' Phearsain iomadach turas gu Eas na Glòmaich, a' toirt iomradh air aon thuras a rinn e ann an caibideil an leabhair aige "Gateway to Skye". Tha coltas gun deach an dealbh seo a thogail a' dol tarsainn Abhainn Eilcheig. Thog e mòran dhealbhan den eas, feadhainn dhiubh, mar am fear seo, leis a' chamara fharsaing aige. Tha an t-eas a' tuiteam 144 meatair dhan abhainn Eilcheig agus, ged a bha e air a mheas fad iomadh bliadhna mar an t-eas a b'àirde ann am Breatainn, tha Eas Chul Alainn ann an Cataibh nas àirde. Ach nuair a tha e ann an speid, tha barrachd uisge ann an Eas na Glòmaich agus 's e sealladh dràmadach a th'ann 's e a' dòrtadh gu fuaimneach dhan bhealach.<br /> <br /> Tha an t-Eas mu 22 mìle ear air Caol Loch Aillse, is gheibhear thig le bhith a' leantainn frith-rathad, pàirt dhe ri taobh an abhainn Eilcheig - 'rathad ciste-laighe' air an robh iad a' toirt na mairbh gu Clachan Dubhthaich airson tiodhlacadh Crìosdail. An dèidh sin, tha e nas doirbhe fhaighinn chun t-Eas, gu sònraichte ann an aimsir fhliuch, is tha e ainmeil airson an t-suidheachadh cunnartach anns am bheil e <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>