Easan Glomach
Cinn Tàile
Easan Glomach
Glomach Falls

Easan Glomach

eas; Easan Glomach

Duncan Macpherson (photographs)

Rinn Donnchadh Mac a' Phearsain iomadh turas do Easan Ghlomach, a' toirt cunntas air aon de na turasan sin ann an caibideil anns an leabhar aige "Gateway to Skye". Thog Mac a' Phearsain iomadh dealbh den eas a bhios a' tuiteam 144m agus a' coinneachadh Abhainn Eilcheig nas fhaide air adhart. Ged a bhathar ag ràdh bho chionn fhada gur e an t-eas a b' àirde ann am Breatainn, tha eas nas àirde ann an Cataibh. Ach, nuair a bhios tuil ann, tha barrachd uisge ann an Eas Ghlomach 's tha sealladh eirmseach ann leis an uisge a' dortadh a-steach don sgàineadh. Tha na h-Easan mu 22 mìle à Caol Loch Aillse 's ruigear iad air staran 's pàirt dheth a' leantainn Abhainn Eilcheig, aon de 'rathaidean nam marbh' a chaidh a chleachdadh airson dust dhaoine a thoirt a Chlachan Dubhthaich airson tiodhlacadh Crìosdail. An dèidh sin tha na h-Easan beagan nas dorra an ruigeil, gu h-àraid nuair a bhios e fluich, 's gu dearbh tha iad ainmeil airson a bhith ann an àite cunnartach <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>